Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva

Kolumbia, El Silencio

Svieži a sladký filter, 250g

Káva odrody Pink Bourbon vás očarí sviežou, a pritom sladkou chuťou mandarínok a papáje.

viac

Ideálne využitie Filtrovaná káva
Chuťová charakteristika Mandarínka, Papája, Oriešok
Nadmorská výška 1700-2100 m n.m.
Spracovania Premyté
Odroda Arabica / Pink Bourbon
Krajina pôvodu Kolumbia, Piendamó, Cauca
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladom
13 € s DPH

Popis

Robinson Rivera Muelas je pestovateľ z Piendamó, Cauca. Na farme El Silencio (1740 m n. m.) pestuje odrodu caturra a ročne vyprodukuje 7000 kg kávy. Ako zakladajúci člen Asociácie pestovateľov kávy Kolumbie (ACC) pomáha miestnym farmárom so zlepšovaním pestovateľských a spracovateľských postupov.  

ACC je nezisková organizácia drobných pestovateľov kávy, založená v roku 2016 v Piendamó. Usiluje sa o zlepšenie kvality kávy od pestovania až po predaj, čím podporuje farmárov aj prírodu. Združuje 77 členov s priemernou rozlohou 1,5 ha pôdy vo výške 1700–2100 m n. m.  

Pestujú sa tu odrody castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a Colombia. Organizácia prevádzkuje laboratórium na hodnotenie kávy Q-Graderom a minulý rok odkúpila 900 000 kg kávy, z toho 20 000 kg s hodnotením 86+ bodov.  

Tento lot je spracovaný premývanou metódou, pri ktorej sa zrelé čerešne triedia plávajúcou metódou a oxidujú 8 hodín. Následne sa vylúpnu, fermentujú cez noc (14–16 hodín), prepláchnu a sušia v parabolických sušiarňach 4–6 dní, kým sa nedosiahne požadovaná vlhkosť.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac