Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee

MiaCrew: Daniel


Blog

Chcete sa dozvedieť viac o našom tíme a našich úžasných členoch? Tento mesiac vám predstavíme Daniela, ktorý má na starosti kompletný chod pražiarne Mia Coffee. S dôkladnosťou dohliada na každý detail procesu výroby našej kávy, od správneho výberu surovín až po finálnu šálku, ktorá skončí vo vašich rukách.

Čítať viac

1. Ako sa voláš a čím sa primárne v Mia Coffee zaoberáš?

Jmenuji se Daniel a v Mia Coffee mám na starosti celý provoz našej pražírny. Od výberu zelenej kávy až po praženie, komunikáciu s dodávateľmi, správu e-shopu, marketing a väčšinu skladových vecí. Našim B2B klientom sa snažím vždy pomôcť čo sa týka výberu, zaškolenia alebo správneho nastavenia mlynčekov.

2. Čo ťa na práci najviac baví?

Baví ma sledovať rozvoj našej firmy. Teším sa, že sa náš tím rozrastá a Mia kávu si môžete vychutnať už v niekoľkých kaviarňach. Tiež ma teší vyberať nové kávy do ponuky a sledovať, ako chutia ľuďom. Vždy vyberáme len z čerstvých a aktuálnych úrody, aby sme zaručili tú najlepšiu kvalitu kávy, ktorá sa potom dostáva do kaviarní alebo domov našich zákazníkov cez e-shop.

3. Ako vyzerá tvoj bežný pracovný deň?

Každé pondelok pre všetkých kolegov pripravujem ranný cupping, kde ochutnávame buď nové kávy, alebo kontrolujeme našu vlastnú produkciu, či je všetko v poriadku. Utoroky a štvrtky sú vždy pražné. Začíname ráno a väčšinou pražíme až do večera. Stredy a piatky sú flexibilné. Niekedy sa venujem školeniam, inokedy riešim ďalšie aspekty prevádzky pražiarne.

4. Ako si sa dostal do sveta kávy?

Môj prvý kontakt s kávou bol vďaka práci v kaviarni/restaurácii mojej rodiny, kde som začínal pracovať ako brigádnik za barom.

5. Espresso alebo filtrovaná káva?

Som skôr zástancom dobrej ovocnej kávy. Obvykle preferujem premyté kávy, ktoré sú chuťovo čistejšie a ľahko identifikovateľné.

6. Aká je tvoja obľúbená káva?

Najradšej mám kávu z Etiópie, momentálne ma zaujíma naša Etiópska odroda Beshasha. Mám rád aj kávu z Kolumbie, ktorá čoskoro bude súčasťou našej ponuky. Čo sa týka odrody, momentálne mám chuť na Pink Bourbon, ktorá je typická pre Kolumbiu. No jej korene siahajú až do Etiópie, možno preto mi tak chutí.

7. A aké technológie používaš?

S ktorým kávovarom najradšej pracuješ? Teraz určite kávovary La Marzocco. Nedávno sme si do pražiarne kúpili model Linea Mini R. Väčšinu nastavení kávovaru môžete nastaviť cez mobilnú aplikáciu. Od teploty vody po nastavenie sily pary.

8. Keby si si mohol dať kávu s kýmkoľvek na svete, kto by to bol?

Určite by to bol niektorý farmár, od ktorého sa dostávajú zelené zrná k nám do pražiarne. Väčšinu zeleného zrna berieme od Báry z Falcon Coffee, ktorá nám vždy zabezpečuje kávu z jednotlivých farmárskych plantáží.

9. Čo robíš a čím sa zaoberáš, keď nie si v práci?

Vždy som veľmi rád športoval. Teraz na to už nie je veľa času, ale občas si zahrajem tenis alebo futbal s kamarátmi. Keď je pekne, rád si zoberiem moje 45-ročné motorky, ktorú mi pomohol zostaviť kamarát, alebo trávim čas s priateľkou a našim psom Coffee. Tiež rád cestujem, počas čoho objavujem rôzne kaviarne a sledujem aktuálne trendy v kávovom priemysle.

10. Máš nejaké vysnívané miesto, kde by si si dal kávu?

Rád by som si dal kávu na plantáži v Etiópii alebo Paname, láka ma tamné prostredie a kvalita kávy.

 

Buďte neustále v obraze. Inšpirujte sa zo sveta kávy a čajov.

BLOG

MiaCrew: Daniel

19. 4. 2024