Poznajte kávu z Nikaraguy.
Popis
Cafetos de Segovia, založená v roku 2015 sestrami Anou a Marthou Albir Sotomayor, nadväzuje na rodinnú tradíciu pestovania kávy v Nikarague. Družstvo zamestnáva viac ako 40 sezónnych a osem stálych pracovníkov a zameriava sa na spracovanie a export kvalitnej kávy. Farma San Antonio, pomenovaná po svätom Antonínovi, patrí od roku 2010 Angelice Maríi Hernández López. V nadmorskej výške 1400–1600 metrov na 3,65 hektároch pestuje odrody Catuai rojo, Caturra a Parainema. Zber prebieha od decembra do apríla.
Po fermentácii 24–36 hodín sa káva premyje a suší na afrických posteliach pod krytými konštrukciami. Po usušení mesiac odpočíva, následne sa vylúpne, roztriedi a zabalí na export. San Antonio podporuje udržateľné poľnohospodárstvo a odmeňuje pestovateľov za kvalitnú produkciu. Plánujú vylepšiť mokré spracovanie, aby zvýšili efektivitu a kvalitu.

