Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
Doprava nad 1500 Kč zdarma / Garancia kvality / Rýchle odoslanie
© 2024All rights reserved    ///    Miacoffee
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva

Peru, Paco

Sladký a hodvábny filter, 250g

Táto sladká káva z oblasti Jaen vás očarí svojou jemnou chuťou s nádychom marhúľ.

viac

Ideálne využitie Filtrovaná káva
Chuťová charakteristika Marhuľa / Med / Čokoláda
Nadmorská výška 1750-1950 m n.m.
Spracovania Suché
Odroda Arabica / Zmes odrôd
Krajina pôvodu Peru, Jaén, Cajamarca
Forma Zrnková káva

Intenzita
Acidita

Vyberte variantu

Skladom
13 € s DPH

Objavte túto výnimočnú kávu z Peru.

Popis

Toto je zmes denných dodávok do nášho skladu v Jaéne. Producenti privážajú sušené kávové čerešne, ktoré sú tu odvážené a podrobené fyzickej analýze na odstránenie defektov. Následne sa káva upraží a hodnotí tromi členmi tímu kontroly kvality. Na základe týchto výsledkov dostane producent cenovú ponuku, ktorú môže prijať alebo odmietnuť. Ak ponuku prijme, káva sa zabalí do GrainPro vriec, čím sa zachová jej kvalita až do následného spracovania v suchom mlyne.  

Peru bolo dlho považované za destináciu s lacnou a nekonzistentnou kvalitou, pričom dodávateľské reťazce sa sústredili skôr na objem než na kvalitu. To farmárom znemožňovalo získať vyššie ceny za lepšiu kávu. Veríme však, že Peru má potenciál kvalitou sa vyrovnať najlepším producentom v Latinskej Amerike. Vysoká nadmorská výška Ánd, sopečné pôdy a tropické dažde poskytujú ideálne podmienky na pestovanie prvotriednej arabiky.  

Tieto kávy prechádzajú naturálnym procesom spracovania. Po zbere sa čerešne sušia na vyvýšených posteliach až 30 dní, pričom dĺžka sušenia závisí od mikroklímy.

Neviete si rady ako pripraviť kávu? Pozrite sa do našej sekcie „Naučte sa“.

Metóda

Espresso

Espresso

Správne nastavenie espressa je nevyhnutnou zručnosťou pre každého baristu. To, ako rýchlo sa mletá káva rozpúšťa vo vode, výrazne ovplyvňuje chuť výsledného nápoja. Chuť espressa závisí od množstva použitej kávy, celkovej hmotnosti nápoja a času potrebného na jeho prípravu. Pomocou jednoduchého pomeru a niekoľkých krokov môžeme vytvoriť skvelo vyvážené a chutné espresso.

Zistiť viac
Pour-Over

Pour-Over

S kanvicou, dripperom a filtrom pripravíte kávu metódou pour-over, ktorá zaručuje čistú chuť. Táto metóda je vhodná pre rôzne druhy kávy, avšak najlepšie vyniknú zrná so svetlým až stredným pražením a jemnou aciditou. Medzi najuznávanejšie techniky pour-over patrí V60, ktorá vykúzli čistú chuť aj výraznú arómu. Tento recept je ideálny pre jednu porciu V60.

Zistiť viac
French press

French press

French press je jednoduchý a klasický spôsob prípravy kávy. Napriek tomu, že nie je vždy dostatočne docenený, môže pri správnom použití priniesť skvelé výsledky. Kávové zrná sú pri príprave úplne ponorené v horúcej vode, čo dodáva nápoju intenzívnu sladkú chuť. To oceníte najmä pri pridaní mlieka, pretože sila kávy zostáva zachovaná. French press je ideálny pre viac ľudí a prirodzene sladké kávy.

Zistiť viac
AeroPress

AeroPress

AeroPress je vynikajúci prístroj na prípravu kávy, ktorý využíva vysoký tlak na extrakciu a prináša skvelú šálku. To znamená, že môžete používať kávu praženú na espresso aj na filter. AeroPress je zábavný prístroj, ktorý vám umožňuje jednoducho pripraviť jednu šálku kávy – je čistejší než French press, ale chuťovo hutnejší než kávy filtrované metódou pour-over.

Zistiť viac
Cold Brew

Cold Brew

Horúce letné mesiace sú skvelým časom na prípravu nášho obľúbeného cold brew. Táto káva ponúka prirodzene sladkú a koncentrovanú chuť, ktorú si môžete vyskúšať napríklad s mliekom alebo len tak s ľadom na osvieženie. Odporúčame kávové zrná s výraznou chuťou a intenzívnou sladkosťou, aby bolo cold brew plné chutí. Ak nemáte špeciálnu nádobu, môžete si ho pripraviť ako my vo French presse.

Zistiť viac
Moka kanvička

Moka kanvička

Moka kanvička, vynájdená v roku 1933 Alfonsom Bialettim, je ikonou talianskej kávovej kultúry, popri klasickom kávovare. Je obľúbená pre svoj jednoduchý, rýchly proces a výslednú plnú a sladkú chuť. Existuje mnoho rôznych modelov, a preto je dôležité prispôsobiť recept veľkosti kanvičky. My používame štandardnú trojšálkovú variantu a tu je náš postup.

Zistiť viac